Ahad, 18 Julai 2010

Kesihatan : Klinik Pakar Mohd Harun Pakar Sakit Kulit Kelantan


Aku singgah klinik nih sebab nak ubat ekzema  kat kaki. Klinik nih terletak di tengah-tengah daerah Kota Bharu, Kelantan, dan dia memang specialist untuk sakit kulit. Dengar aja klinik pakar kat KL sure gerun, kalau dalam poket takder RM500 kira tak payahlah nak pergi. So, masa stay di Kelantan nih, wife bawak aku pergi jumpa pakar nih nak ubat ekzema. Sebab sebelum nih pergi klinik biasa di KL, diorang cuma bagi ubat tahan gatal dan krim, harga RM50, macam ubat demam selesema aja.

Aku aku luangkan masa pergi ke klinik nih, dan servisnya memang ok, cuma kena bersabar sikitlah,sebab ramai pesakit yang datang sini. Dinasihatkan supaya datang awal.

Doktornya dalam pertengahan umur, suka berborak. Dengan hanya tengok aja ekzema tuh, dia dah tau ubat apa yang kena makan. So aku kena pantang makan, seafood pun tak boleh makan. So ubat dia memang banyak, pil dan 3 ubat sapu. Harganya RM58/= ( murah )

Ni kali kedua datang sini untuk rawatan susulan. Rawatan yang pertama pun RM58/= dan ekzema kat kaii dah mula baik, dah tak gatal bila berpeluh. So memang berkesanlah treatment dia. Dulu aku dah pusing satu KL nak ubat, kesan pun takder, sampai masuk Hospital Putrajaya, pun dia bagi ubat sapu dan suruh jaga makan.

Hari Jumaat, rasanya klinik tidak beroperasi. Jika anda ada masa kulit, bolehlah cuba servis professional dari Dr Haron.

Lokasi : depan hotel Raudhah, Kota Bharu, Kelantan
Wikimapia : http://wikimapia.org/8270629/HOTEL-RAUDAH

3 ulasan:

  1. Assalamualaikum,en penyakit kulit ekzema to macam mane yea simtom2 die?boleh share cikit....info pengalaman to...

    BalasPadam