Jumaat, 8 Oktober 2010

Harga rumah di Kota Warisan

Tahun 2007 dulu semasa saya jalan-jalan cari rumah di Kota Warisan, memang kawasan ini agak lengang, perfect untuk famili yang suka kedamaian. So saya pun sign up untuk beli fasa pertama rumah teres Super Link 22x75 pada harga RM247k. Jangkaan siap pada October 2010.

Sekarang ada fasa 2 dan 3 rumah design yang sama tetapi pada harga RM310k ( peningkatan 63k dari harga fasa 1 ). Harga jualan rumah yang siap pada 2010 pula ialah Rm345k ( http://www.mudah.my/2+sty+Terrace+Kota+Warisan+DENGKIL+SEPANG-6995893.htm )

Kemudahan-kemudahan yang ada di sini
- stesen ERL
- Tesco akan dibuka bersebelahan Shell
- Gated Township

Rumah 1 tingkat Semi D yang siap pada tahun 2001 kini sudah mencapai harga RM260k ( harga asal dalam RM160k )

6 ulasan:

  1. Salam,
    Fuyooooooo kayooooo tu. Sekejab masa je dah naik puluh2 ribu.

    Apapun, kawasan rumah situ memang luas dan cantik. Tak rugi kan walaupun naik harga ;)

    BalasPadam
  2. Sekarang 2tingkat1/2 harga rm364k (bumi), rm392 (nonbumi). Huuuuuu...... Byk incrementation.

    Nak tanya, ada unit yg "untuk dijual" tak di situ sekarang (Jan 2011)??

    Email saya: magnaellie@yahoo.com

    Sy memerlukan rumah di kota warisan, dibwh 350k.

    BalasPadam
  3. Fasa 3 masih boleh ditanya-tanya ke Gema Madu Developer

    BalasPadam
  4. We offer the best and cheapest tinted film price and tinted film with highest quality. We Only Use USA Tinted Film long lasting color and hight rejection Address Sun Ice Tinted Workshop’ 25A, Jalan PP 2/5, Taman Putra Prima, 47100 Puchong, Selangor, MALAYSIA. Contact us for free Quotation Phone Office 03- 8066 4432 Fax: 03- 8066 4432, Mobile Phone: 018-257 2826.WebSite:www.sunicetint.com.my

    BalasPadam